Roy Orbison, het mysterie - Rudolf Hecke, Koen Fillet, Sven Speybrouck

Met de stem van Roy Orbison


Elvis bestempelde hem als de grootste zanger ter wereld, Dylan schatte hem even hoog als de beroemdste operazangers en in de briljante roman ‘De Helaasheid der Dingen’ van Dimitri Verhulst speelt hij een sleutelrol. Roy Orbison is bigger than life.


Hij komt ter wereld als de lelijkste baby van Amerika en groeit op tot een ziekelijk jongetje met flaporen, hamsterwangen en een ziekenfondsbril. Maar door zijn weemoedige liedjes over eenzaamheid en verdriet groeit hij uit tot een wereldster.


Ook na zijn dood blijft zijn erfenis levend. Er zijn de hits, zoals ‘Oh Pretty Woman’, ‘You Got It’ en ‘In Dreams’. Maar er is ook zijn tragische privé- leven: zijn eerste vrouw sterft in zijn armen bij een verkeersongeval, zijn twee zoons komen om bij een woningbrand.


Rudolf Hecke schreef de eerste Nederlandstalige biografie van The Big O en wordt live op de rooster gelegd door Koen Fillet en Sven Speybrouck; een unieke inkijk in de interne keuken van Orbison.


Pianist Ad Cominotto begeleidt tussen de verhalen door de originele stem van Orbison op de vleugelpiano. Een unieke ervaring.


Wanneer

do 20 maart 2025 van 20.15 tot 22.00 uur

Waar

CC De Kruisboog - Theaterzaal

Sint-Jorisplein 20
3300 Tienen

Prijs

€22.00 (+55,-26: 0 EUR)

Organisatie en contact

CC De Kruisboog

St.- Jorisplein 20
3300 Tienen