Kabinetkijker: live vanuit de Wetstraat - Bert Gabriëls

Bert Gabriëls werkt sinds 2020 als jurist op het Kabinet voor Asiel en Migratie, onder de vleugels van Sammy Mahdi en vervolgens Nicole de Moor. Dankzij zijn job en het contact met collega’s in andere administraties, volgt hij vanop de eerste rij hoe het er achter de schermen van de politieke kabinetten écht aan toe gaat. Bijvoorbeeld wat ons overheidsgeld betreft. Want waar er soms veel gepalaverd wordt over kleine bedragen, kunnen er op andere momenten miljoenen ‘verdampen’, zonder dat iemand weet waar het naartoe gegaan is. Daarnaast ontdekte hij ook wie écht de touwtjes in handen heeft bij onze uitvoerende macht. En waarom de ene administratie wel efficiënt werkt en de andere vierkant draait. Zo waant Bert zich elke dag in een ander universum, ver weg van de wereld van de ‘gewone man’. Met eenvoudige taal, scherpe analyses en vooral veel humor weet hij sympathiek de vinger op de wonde te leggen, voor een breed publiek.


In de comedy voorstelling “Kabinetkijker” geeft Bert Gabriëls een unieke kijk achter de schermen van onze uitvoerende macht. Het lijkt fictie, maar net zoals de reeksen Borgen of House of Cards, is de waarheid vaak nog veel straffer.


Over Bert Gabriëls


Als jurist werkte Bert onder meer op de Dienst Vreemdelingenzaken in Antwerpen, Dienst Integratie Antwerpen, Vluchtelingenwerk Vlaanderen, Vlaams Minderhedencentrum en sinds enkele jaren op het kabinet Asiel en Migratie.


Naast zijn job als jurist is hij ook comedy- en theatermaker. Als solo stand-upcomedian tourde hij al met vijf zaalshows, geïnspireerd door zijn job als jurist. Hij schrijft, regisseert en speelt daarnaast ook theatervoorstellingen, eigen producties maar ook voor andere gezelschappen. Op televisie presenteerde hij samen met Henk Rijckaert het Canvas-programma “Zonde van de Zendtijd”. In 2015 ging hij voor het programma “Terug naar eigen land” met een aantal bekende Vlamingen naar Irak om de route te volgen die vluchtelingen afleggen

Wanneer

vr 16 mei 2025 van 20.15 tot 22.00 uur

Waar

CC De Kruisboog - Theaterzaal

Sint-Jorisplein 20
3300 Tienen

Prijs

€18.00 (+55,-26: 17 EUR)

Organisatie en contact

CC De Kruisboog

St.- Jorisplein 20
3300 Tienen