Zomeren in Tienen - Sono Io? - Circus Ronaldo

df5ea5c7-3beb-495d-b7d6-c38db6d6c992.jpeg Deze voorstelling is geschikt voor toeschouwers vanaf 10 jaar.
Vader en zoon. Twee clowns op zoek naar hun gelijkenis. Op zoek naar ieders eigenheid. Wat hen scheidt en wat verbindt. Het wordt een intense zoektocht naar een zuivere weerspiegeling. Want beiden dragen ze hun eigen masker. Het masker van een vader dat alle twijfels, verdriet en zelfs de kleinste zwakheid verbergt. Het masker van een zoon dat nog heel kneedbaar is maar toch al elke kwetsbaarheid van een kind verbergt. En dat wordt een grappige herkenbare zoektocht. Maar ook meeslepend en ontroerend. Want het staat geschreven in de geschiedenis van de mensheid: “Tussen een vader en een zoon ligt de diepe ravijn van hun gelijkenis.”

Danny Ronaldo wordt dit jaar vijftig. Een gelauwerde clown die al meer dan veertig jaar op de planken staat en zoekend door het zaagsel van de piste woelt. “Toen mijn zoon Pepijn werd geboren is de grootste drukte in mijn leven met internationaal reizen begonnen. We hebben elkaar zoveel moeten missen. En dat gemis heeft nu net een intense verbinding gemaakt in alles wat we doen. Maar die verbinding draagt ook nog veel mysteries in zich die nog lang niet uitgeklaard zijn. Ik kijk er enorm naar uit om dit samen op de scène te ontdekken.”
Pepijn Ronaldo is éénentwintig en Danny’s tweede zoon. Als kleine jongen van acht speelde hij al mee in de voorstelling Circenses. Een speels debuut waarmee hij toch al meteen onuitwisbare sporen naliet in de herinneringen van het Ronaldo publiek. Intussen is hij net afgestudeerd aan L’ école international de théâtre Lassaad. Tijdens deze opleiding heeft Pepijn zich kunnen richten op verschillende authentieke theaterstijlen zoals Commedia dell’arte, pantomime, mélodrame, expressief masker,...
Pepijn wil graag deze schoolse achtergrond nu samenbrengen met zijn liefde voor het circus en zijn liefde voor de clown. “Ik heb altijd een gevoelige connectie gehad met mijn papa. Een manier van zijn, een manier van doen die ik soms bangelijk genoeg herken in de kleinste beweging die ik maak. En die gelijkenis wil ik graag als een spiegel op scène zetten. De gelijkenissen die we delen maar ook de verschillen.”

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

vr 10 september 2021, za 11 september 2021 van 20.15 tot 21.30 uur
zo 12 september 2021 van 17.00 tot 18.15 uur

Waar

CC De Kruisboog - Manege

Sint-Jorisplein 25
3300 Tienen

Prijs

€20.00 (Basistarief: 20,00 €)

Organisatie en contact

Stad Tienen