Zakman - Vernieuwd Gents Volkstoneel

e8e3b635-8b2b-4622-8425-46657887442f.jpeg In het centrum van Gent, tussen de shoppers en de toeristen, tussen de pracht en praal van het Lam Gods en het Gravensteen, heeft in een bushokje een clochard zijn permanente intrek genomen. Het is misschien een kant van de mooiste stad van Vlaanderen die niet iedereen even graag ziet. Niet even graag ruikt, mag tevens worden opgemerkt. De reacties gaan van ergernis tot jolijt, maar aanvankelijk laat men begaan. Tot de dakloze op een dag wordt aangerand en bestolen. Dàt gaat te ver, vinden sommigen. Het moest er wel van komen, zeggen anderen. Het is het begin van een verwoede discussie waarin verschillende partijen een min of meer elegante oplossing voor het probleem in pacht beweren te hebben. Tot nòg iemand het welletjes vindt: Zakman strikes back.

Voor ‘Zakman’ doet het Vernieuwd Gents Volkstoneel andermaal beroep op Jo Van Damme die met zijn gevatte dialogen en verrassende plots het genre van het volkstheater nieuw leven inblaast.

Bob De Moor, drijvende kracht achter het Vernieuwd Gents Volkstoneel, staat ook in deze nieuwe productie zelf mee op scène.
Jurgen Delnaet speelde o.a. bij De Tijd, Theater Malpertuis, Laika, MartHa!tentatief, BRONKS, Het
Nieuwstedelijk,… Hij werkt regelmatig mee aan film- en televisieprojecten. Denk bijvoorbeeld aan ‘Aanrijding in Moscou’, ‘Dubbelleven’ en ‘Amigo’s’.
Katelijne Verbeke heeft een rijkgevuld palmares als theateractrice. Ze speelde o.a. bij Theater Malpertuis, De Tijd, KVS, KNS, Raamtheater, Theater Antigone, Ro Theater en Het Zuidelijk Toneel en werkte met regisseurs zoals Ivo van Hove, Lucas Vandervost, Dirk Tanghe, Franz Marijnenen Guy Cassiers. Ook op televisie en film is Verbeke een terugkerend gezicht.
Heidi De Grauwe was jarenlang te zien in ‘Familie’ en speelde in tal van andere televisieseries waaronder ‘Flikken’ en ‘Witse’. Ze speelde de afgelopen jaren regelmatig bij het Vernieuwd Gents Volkstoneel en is ook te zien in ‘Goed zot!’, de productie waarmee het VGV in seizoen 18-19 toerde.


Met: Heidi De Grauwe, Bob De Moor, Jurgen Delnaet en Katelijne Verbeke + koor
Tekst: Jo Van Damme
Regie: Frank Van Laecke
Muziek: Steven Prengels
Productie: Twijfel vzw voor Vernieuwd Gents Volkstoneel

www.vernieuwdgentsvolkstoneel.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

vr 29 november 2019 van 20.15 tot 22.15 uur

Waar

CC De Kruisboog - Theaterzaal

Sint-Jorisplein 20
3300 Tienen

Prijs

€20.00 (Basistarief: 20,00 €; 55+,-26: 19,00 €)

Organisatie en contact

CC De Kruisboog
  • tel 016 805 696