Trefavond Tiense verenigingen

27
maart
2024
football-3715878_1280

De stad Tienen hecht belang aan het recht op vrije tijd voor iedereen, ook voor mensen die het minder breed hebben en voor personen met een fysieke of mentale beperking of psychische kwetsbaarheid. Daarom organiseert de stad samen met Tiense welzijnsorganisaties een trefavond voor verenigingen op maandag 22 april ’24 in OC XIII, om samen met hen de drempels tot vrije tijd te verlagen.

Voor mensen met een fysieke beperking of mentale kwetsbaarheid ligt de drempel vaak hoger om zich aan te sluiten bij een vereniging. De stad Tienen en de Tiense welzijnsorganisaties willen het  vrijetijdsaanbod voor hen toegankelijker maken, en organiseren daarom een trefavond voor Tiense  verenigingen.

“Tijdens dit trefmoment zullen ervaringsdeskundigen en verenigingen inspirerende getuigenissen en  tips delen om de drempel naar vrije tijd te verlagen. Zo werken we samen aan een Tiens  verenigingsleven waar iedereen meetelt”, vertelt schepen van vrije tijd Wim Bergé.

De trefavond zal plaatsvinden op maandag 22 april ’24 om 19.00 uur in OC XIII in Hakendover. Deze  locatie is bewust gekozen. Zo krijgen de verenigingen de mogelijkheid om het splinternieuwe  ontmoetingscentrum tijdens deze avond te ontdekken.

De trefavond wordt georganiseerd in samenwerking met Erm ’n Erm, SAAMO, Pasform, Begeleid  Wonen Tienen, CAW en Alexianen Zorggroep Tienen.