Te Gast: GRINTA (Première) + dídymo misó + PROM.33.8.44.EUS

Nils Vanderwaeren stelt zijn kortfilm ‘GRINTA’ (15’) voor die hij gedraaid heeft in en rond Tienen. Deze filmpremière wordt voorafgegaan door twee theatervoorstellingen van Mathijs Deheegher (dídymo misó , 35’) en Anneleen Laeremans (PROM.33.8.44.EUS, 25‘). Samen met deze twee beloftevolle acteurs die ook een rol spelen in de kortfilm bieden we in het kader van deze première een volwaardige culturele avond aan met drie artistieke afstudeerprojecten van Luca School of Arts.

GRINTA (kortfilm, 15’, Nils Vanderwaeren)
'GRINTA' toont de wereld door de ogen van Kenneth die worstelt met Multiple Sclerose. Hij houdt dit nog verborgen voor zijn omgeving. Tijdens een voor hem lastige voetbalmatch ervaart Kenneth een nieuwe opstoot en komt hij voor een kantelpunt te staan.

Deze kortfilm was Nils Vanderwaeren zijn bachelorproef aan het Sint-Lukas. De grootste inspiratie en motivatie voor deze film is zijn mama, die met de diagnose van MS kampt. De film gaat vooral over hoe je in staat bent om mentale en fysieke problemen te confronteren en erover te praten. Iedereen kan dit herkennen en begrijpen om een deel van de film zijn. Het doel van de film is vooral om mensen te intrigeren en meer een beeld te scheppen over het onzichtbare aspect van ziektes en de moeilijkheid om daarover open te communiceren naar je omgeving toe.

Scenario en regie: Nils Vanderwaeren
Cast: Elias Vandenbroucke, Sieber Marly, Mathijs Deheegher, Lore Daelman, Zakaria Ridouani & Anneleen Laeremans.
Muziek: Cédric Amalaman

dídymo misó (theatervoorstelling, 35’, Mathijs Deheegher)
“Ik heb mijn ogen dicht gedaan
en ze is er niet meer.
Al weken enkel leegte.
Ogen dicht,
leegte.”

Dídymo misó is de monoloog van de tweelinghelft Dídymo die nooit het verlies heeft kunnen verwerken van zijn tweelingzus Misó. Hij vecht tegen zijn innerlijke demonen, om niet de controle over zichzelf te verliezen.

Mathijs Deheegher verloor zijn tweelingzus kort na hun geboorte. Deze voorstelling was zijn bachelorproef aan LUCA Drama. Hij onderzocht wat het is om twinless twin te zijn en welke impact verlies op een leven kan hebben. De voorstelling is toegankelijk voor een breed publiek, omdat de rauwe emoties van Dídymo het verhaal overstijgen en van verlies iets universeel maken.

Spel & Concept: Mathijs Deheegher
Tekst en Regie: Mats E.,
Compositie en muziekregie: Noah Bots
Livemuziek: Liselotte Van Eyck, Bert Dewinter, Torben Vancrayenest

PROM.33.8.44.EUS (theatervoorstelling, 25‘, Anneleen Laeremans)
Een zij. Een hij. Een raam. Een ruimte waar ze niet uit kunnen – de wereld buiten is bijtend koud. De wereld binnen bijt z’n tanden stuk op appels. Dus heeft hij haar geschapen – uit codes, bits en bytes, kabels en bedrading. Perfectie vormgegoten. Om hem tot nut te kunnen zijn. En ze leefden nog lang en te nukkig.

Anneleen Laeremans schreef voor haar bachelorproef aan LUCA Drama een wrange tekst waarin twee personages zoeken naar het punt waarop de menselijkheid bevriest. PROM.33.8.44.EUS is een dialoog tussen een maker en diens schepping, tussen technologie en diens mens, en over een wereld waarin we niet allenig willen leven.

Tekst en spel: Anneleen Laeremans en Joram Haesebeyt
Compositie en muziekregie: Indra Persoons & Marianna Zagrodzka

Wanneer

za 17 december 2022 van 20.15 tot 21.30 uur

Waar

CC De Kruisboog - Theaterzaal

Sint-Jorisplein 20
3300 Tienen

Prijs

€12.00

Organisatie en contact

CC De Kruisboog

St.- Jorisplein 20
3300 Tienen