Paasaanbod voor de jeugd

3
maart
2020

De krokusvakantie is nog maar net achter de rug, of de vrijetijdsdiensten willen alweer hun ei kwijt! Tijdens de paasvakantie zijn er sportkampen, een themakamp ‘Wilgendorp bouwen’, speelpleinwerking Tintel, film en theater voor de jeugd. Inschrijven kan vanaf dinsdag 10 maart ’20 om 18.00 uur.

Speelpleinwerking Tintel biedt van maandag 6 t/m vrijdag 10 april ’20 en van dinsdag 14 t/m vrijdag 17 april ’20 leuke activiteiten voor creatieve knutselaars en deugnieten vanaf de eerste kleuterklas. Alle activiteiten worden begeleid door gediplomeerde monitoren. De allerkleinsten zijn welkom in het Vrijetijdscentrum (Sint-Jorisplein 20), de 7- tot 12-jarigen worden verwacht op het Rakkersveld (Torsinweg).    

Tijdens de eerste week van de paasvakantie kunnen Bob De Bouwers uit de lagere school bouwen aan een heus wilgendorp op Heldenland: heerlijk creatief genieten van de natuur. Het bouwen wordt afgewisseld met leuke animatie en spelen.

De sportdienst richt van maandag 6 t/m vrijdag 10 april ’20 en van dinsdag 14 t/m vrijdag 17 april ’20 sportkampen in voor kinderen vanaf 4 jaar in het sportcentrum Houtemveld. Zowel in de voor- als namiddag krijgen ze, al naargelang de leeftijd, keuze uit meerdere sportactiviteiten. Zo staat er o.m.  (kleuter)zwemmen,  en skeeleren op het programma. Kleuterclub, duiveltjessport, kidsmix, tienersport en multisport bieden een kennismaking met verschillende sporten. De sportkampen staan onder begeleiding van gediplomeerde sportmonitoren en studenten die een pedagogische studierichting volgen.   

Cultureluren kan in CC De Kruisboog met de familiefilm ‘Ugly Dolls’ op woensdag 8 april ‘20. Het verhaal gaat over Moxy, een Ugly Doll die in de mensenwereld terechtkomt. ‘Planeet Nivanir’ op woensdag 15 april ‘20 is een speelse, beeldende theatervoorstelling vanaf 7 jaar waarbij twee aliens een analyse van de mensheid maken. Tickets voor beide voorstellingen bestellen kan via tel 016 80 56 96, dekruisboog@tienen.be of aan de balie van CC De Kruisboog!

Tijdens de paasvakantie kunnen leeswurmen in de bib terecht om een voorraadje leesvoer in te slaan. Niet alleen boeken, maar ook films, strips, cd’s, tijdschriften, spelletjes en games kunnen uitgeleend worden. Zo krijgt verveling geen kans.

Inschrijven is mogelijk vanaf dinsdag 10 maart ‘20 om 18.00 uur via www.tienen.be/jeugdactiviteiten.

Contact