Mysterium - Jef Neve

Laat je meeslepen in het muzikaal mysterie van Jef Neve!
In een wereld vol data, feiten, (fake) news, begrotingen, … hebben we nood aan het onzegbare, het onbekende, het schone, aan het mysterie.
Over zijn nieuwe composities zegt Jef het volgende: "De muziek is tegelijk complex én verrassend eenvoudig, een evenwicht dat ik tijdens het compositieproces goed heb proberen te bewaken. De band heeft de scores met veel zin voor meesterlijke ambacht en persoonlijke inbreng geïnterpreteerd en tot leven gewekt. Dat zijn de momenten waar je het als componist voor doet: na maanden zoeken in de krochten van je ziel wordt de eerste levensadem in de partituur geblazen en komt de muziek tot leven. Dat is ultieme schoonheid."
Voor de instrumentatie laat Jef Neve zich inspireren door de massieve klank van drie tenorsaxen aangevuld met de trompet en bastrombone. De klank van piano en contrabas vormen de structuur waarop hij de composities bouwt.
Piano: Jef Neve, Contrabas: Jasper Høiby (DK, Phronesis), Trompet: Teus Nobel (NL), Tenorsax: Nicolas Kummert, Tenorsax: Bruno Van der Haegen (Kleptomanics), Tenorsax: Andy Dhondt (Breathe, Blowmusic), Bastrombone Pieter Kindt (Jef Neve, The Whodads, Notp)

Wanneer

vr 7 oktober 2022 van 20.15 tot 22.00 uur

Waar

CC De Kruisboog - Manege

Sint-Jorisplein 25
3300 Tienen

Prijs

€26.00 (-26/55+: 25 EUR)

Organisatie en contact

CC De Kruisboog

St.- Jorisplein 20
3300 Tienen