De beer heeft mij gezien/ Looking for Versjinin - Sien Eggers, Sofie Palmers en Jessa Wildemeersch en ARSENAAL/LAZARUS

aa1bdb75-5a46-4fe6-b847-9f03c8d220e6.jpeg Wat als de Drie Zusters van Tsjechov wél naar Moskou waren gegaan?
Wat als ze na honderd jaar wakker zouden worden vandaag?
Wat blijft er over van hun dromen en verlangens?

En van die van de drie actrices op het toneel?

Voor Looking for Versjinin laten Sien, Jessa en Sofie zich inspireren door Tsjechovs Drie Zusters en Rusland vandaag. In tegenstelling tot de zusters, dromend en berustend, nemen deze drie actrices het heft in handen. Ze trekken hun warmste jas aan en doen wat de Drie Zusters nooit deden, ze gaan naar Moskou. Want is het niet hoog tijd om de wereld in te gaan?

In Looking for Versjinin ziet u drie actrices in een poging de wereld te begrijpen, maar evengoed zichzelf. Want Jessa, Sofie en Sien zouden zichzelf niet zijn als ze niet af en toe de blik richten op elkaar. U stapt mee in hun reis, zoektocht en verbeelding. Wie hun eerste voorstelling L’étude (nu slaat de chaos toe) zag, weet waaraan zich te verwachten: humor, wanhoop en een nieuwe kijk op oude teksten.

Een productie van ARSENAAL/LAZARUS, van en met Sien Eggers (Eigen Kweek, Compagnie de Koe, HET GEVOLG), Sofie Palmers (SKaGeN, Compagnie de Koe, De Helaasheid der Dingen) en Jessa Wildemeersch (Toneelhuis, het nieuwstedelijk, Gent West II).

Met: Sofie Palmers, Jessa Wildemeersch en Sien Eggers
Vormgeving: Saskia Louwaard , Coaching: Jan Eelen
Met de steun van de Stad Leuven, Leuven Leest/30CC, de Arenbergschouwburg, Passa Porta, Vlaams Fonds voor de Letteren, Theatre Union of The Russian Federation, FABRIKA Moskou en CehTheatre, Het Belgisch Consulaat in St. Petersburg.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

vr 15 maart 2019 van 20.15 tot 22.00 uur

Waar

CC De Kruisboog - Theaterzaal

Sint-Jorisplein 20
3300 Tienen

Prijs

€18.00 (Basistarief: 18,00 €; +55,-26: 17,00 €)

Organisatie en contact

CC De Kruisboog