Johan Terryn - De ingehuurde man

4f2fadfd-091f-4c21-bf03-35a37e729dfa.jpeg Theatermonoloog met cabareteske uitstapjes, humor, poëzie, rauwe realiteit en een meeslepende plot. Een tragikomisch verhaal rond liefdesverdriet en de krakkemikkigheid van onze communicatie. Na zijn fel geapprecieerd solo-theaterdebuut in 2014 komt Johan met een schitterende tweede voorstelling.

Een professor geeft een eenvoudig Frans lesje aan zijn publiek. Eenvoudig, maar niet geheel onschuldig. Langzaam roept zijn les meer en meer vragen op.
De toeschouwers worden getuige van het liefdesdrama dat zich in zijn leven heeft afgespeeld.
Het thema van deze voorstelling is de liefdesbreuk die de professor tot in zijn huidige staat heeft gebracht. Die hem tot machteloze toeschouwer heeft gemaakt van zijn eigen pijn en verdriet. Die hem dwingt tot daden om zijn eigen rouw zinvol te maken.
Maar vergis u niet, hoe ontroerend ook het thema, des te vrolijker zijn de zelfbeschouwingen die iedereen zal herkennen die ooit LDVD heeft ervaren.
Onderweg vraagt hij zich af wie al die vreemde spreekwoorden uitvindt, wat vrouwen allemaal met hun kapsel willen communiceren en hoe georganiseerd de misdaad is. Daar bovenop vraagt de toeschouwer zich af: wie is de ingehuurde man?
Net zoals in zijn eerste voorstelling Nooit van Niks Iets, die liep in de Culturele Centra tijdens de seizoenen 14-15 en 15-16, hanteert de Antwerpse schrijver en speler Johan Terryn opnieuw zijn geheel eigen vertelvorm. Die aparte vertelstijl ergens op de rand van theater en comedy en cabaret valt misschien nog het best te omschrijven als tragi-comedy.

Het verhaal strooit zich uit als puzzelstukjes en valt pas tegen het eind helemaal in elkaar, tussendoor maakt zijn personage een aantal cabareteske uitstappen.

De ingrediënten zijn dan ook een mix van ontroering, humor, spanning en poëzie.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

vr 26 januari 2018 van 20.15 tot 21.30 uur

Waar

CC De Kruisboog - Theaterzaal

Sint-Jorisplein 20
3300 Tienen

Prijs

€14 (Basistarief: 14,00 €; 55+,-26,groep: 13,00 €)

Organisatie en contact

CC De Kruisboog