Jan Hoet jr. - Kijken is de kunst

ec7d0737-9ada-4918-b28c-2dc0dae10f99.jpeg I.s.m. ART - afdeling Beeldende Kunst
Jan leert mensen terug kijken. Met de blik van een kind: verwonderd, verbaasd, met open mond … Op school leren we het kijken af. Veel kunstverzamelaars kunnen niet kijken, zij kopen een naam en zien alleen de geldwaarde.
Kunstenaars echter kunnen ons leren om opnieuw te kijken. Jan neemt je mee op een kijktrip door de kunstgeschiedenis. Terug naar de kunst van het kijken. Hoe maak je een onderscheid tussen een goed en slecht kunstwerk?
Het uitgangspunt van deze lezing is één kunstwerk. De start van een fascinerende kijkervaring. Hij leert je verborgen dingen te zien die je aanvankelijk misschien niet zag. Elk kunstwerk herbergt verborgen werelden die je met een eerste, vluchtige blik nooit ziet.

Jan Hoet jr. kan niet leven zonder kunst. Als galeriehouder, curator, feestbouwer en professioneel plannenmaker heeft hij de artistieke wereld van binnenuit leren kennen. Hij wil die onnavolgbare kijk op de kunst en meer algemeen op het leven delen met het publiek. In zijn lezingen en ‘belevingen’ aan het kookfornuis leert Jan Hoet jr. ons dat kunst een avontuur is, dat ons kritisch doet kijken naar de wereld en naar het leven.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

do 22 maart 2018 van 20.15 tot 21.30 uur

Waar

CC De Kruisboog - Theaterzaal

Sint-Jorisplein 20
3300 Tienen

Prijs

€10 (Basistarief: 10,00 €)

Organisatie en contact

CC De Kruisboog