Histrilogy: het verhaal van de 2 meter sessies - Cie Maandacht

5757034f-427d-470c-94ad-6351311d8da8.jpeg In de jaren tachtig was van MTV Unplugged nog geen sprake. Rockbands rockten hun rock op vol volume in bomvolle stadions en afgeladen concertzalen. Tegen die stroom in zette Jan Douwe Kroeske in 1987 de deur van zijn radiostudio open voor grote artiesten om de grove parels uit hun repertoire te herscheppen tot intieme, akoestische versies. ‘Twee meter sessies’ was geboren en niet veel later bleek dit succesvolle concept ook op tv een muzikale verademing.

Ruim vijftienhonderd sessies met de allergrootsten volgden: Counting Crows, J.J. Cale, Randy Newman, Radiohead, James Taylor, Foo Fighters, R.E.M., Bush, Nirvana, Joe Jackson, Crowded House, Joe Cocker, Sepultura en Coldplay.

Maar ook de groten van de Lage Landen kwamen langs: Anouk, Milow, Triggerfinger, The Scene, K's Choice, Boudewijn de Groot, Spinvis, The Scabs, Tröckener Kecks, De Dijk en Golden Earring kregen de mogelijkheid om hun fans een inkijk te geven in hun creatieve proces.


Samen met Johannes Verschaeve van The Van Jets en Roland Van Campenhout vertellen Jan Douwe Kroeske en Jan Hautekiet het verhaal van meer dan 30 jaar opmerkelijke ontmoetingen, grappige herinneringen en ontroerende momenten. Ze worden daarbij muzikaal geruggensteund door Bart Van Lierde, Ron Reuman en Esther Lybeert en Maarten Flamand van The Antler King.

Met: Jan Douwe Kroeske : verteller, Johannes Verschaeve : zang, gitaar, Roland Van Campenhout : zang, gitaar,
Jan Hautekiet : keys, Esther Lybeert : zang, percussie, Maarten Flamand : gitaar, Bart Van Lierde : bas en
Ron Reuman : drum

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

za 26 oktober 2019 van 20.15 tot 22.30 uur

Waar

CC De Kruisboog - Theaterzaal

Sint-Jorisplein 20
3300 Tienen

Prijs

€26.00 (Basistarief: 26,00 €; 55+,-26: 25,00 €)

Organisatie en contact

CC De Kruisboog