Food For Change en The Carnivore’s Dilemma (Food.Film.Fest)

b1c2b71b-bf7b-4a87-8761-9b566642a0d1.jpeg Food for Change vertelt het verhaal van vrouwen en mannen over de hele wereld die een ander voedselmodel uitvinden dat gunstig is voor de planeet, de natuur en onze gezondheid. Van de oprichting van gemeentelijke boerderijen voor 100% biologische, korte keten schoolkantines tot anti-afval kookmethodes. Van het omzetten van ons voedselafval in compost tot het verminderen van onze vleesconsumptie. Van het ter beschikking stellen van gemeenschappelijke tuinen voor de meest kansarmen, tot ondersteunend beleid voor kleine onafhankelijke producenten. De oplossingen zijn er, binnen handbereik. Deze film is een hoopvolle documentaire die laat zien dat ieder van ons verandering kan brengen.
The Carnivore’s Dilemma brengt het verhaal van een persoonlijke maar ook een universele zoektocht: is het nog steeds mogelijk om dieren te eten met respect voor hun welzijn, de planeet en onze gezondheid? Kersverse vader en onderzoeksjournalist Benoît Bringer denkt na over wat hij zijn zoon te eten geeft. Om een steeds groter wordende bevolking te voeden, is in de wereld een waanzinnige productiviteitswedloop begonnen die resulteert in dierenmishandeling die vaak over het hoofd wordt gezien, naast grote gezondheids- en milieukwesties. We beginnen ons hiervan bewust te worden, maar is er een alternatief?
Deze documentaires worden vertoond in het kader van het Food.Film.Fest. Deze avond wordt georganiseerd in samenwerking met de Stadsakker Tienen. Meer info vind je op www.voedsel-anders.be.
Na de vertoning is het mogelijk om kennis te maken met Tiense organisaties die werken rond deze thematieken.
Doen mee:
StadsAkker Tienen: www.stadsakker.be
Buurderij Tienen: www.facebook.com/buurderijtienen
Voedselteam Hoegaarden
Oxfam Wereldwinkels Hoegaarden
Oxfam Wereldwinkels Tienen: https://www.facebook.com/oxfamwereldwinkeltienen
't Paenhuys: https://paenhuys.be/
Oxfam-Wereldwinkel Hoegaarden: https://www.facebook.com/oxfamwereldwinkel.hoegaarden

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

di 28 september 2021 van 20.15 tot 22.15 uur

Waar

CC De Kruisboog - Theaterzaal

Sint-Jorisplein 20
3300 Tienen

Prijs

€4.00 (Basistarief: 4,00 €; +55,-26: 3,00 €)

Organisatie en contact

CC De Kruisboog