Fluut - Brandung GEANNULEERD

02e58732-a65e-41ff-842d-b02bf9cc0105.jpeg Voor iedereen vanaf 8 jaar

Wat moet je doen om écht goed te doen?
Niemand die het weet.
De een zegt dit.
De ander zegt dat.
Wie moeten we nog geloven?
Welke keuzes moeten we maken?
Kiezen, altijd dat kiezen...
Een mens wordt er zot van.

De grote droom van Anita Mangelschots staat op het punt in vervulling te gaan. Haar langverwachte toneelstuk ‘FLUUT’ gaat binnenkort in première. Daarin gaan twee pantoffelhelden op zoek naar een ontvoerde prinses en worden ze heen en weer geslingerd tussen goed en kwaad. Ze laten zich leiden en misleiden door de Koningin van de Nacht, die beweert de enige en echte waarheid te kennen. Dit is zwart. Dat is wit. Punt. Maar er zijn vooral veel tinten grijs, meer dan vijftig zelfs. Zo ontvouwt het ware verhaal van Anita zich. Ook zij is een koningin die haar prinses verloren is…

Na ‘BOOMJONG’ en ‘MIDZOMERNACHTSDROOM’ maakten Jelle Marteel en Philippe Annaert opnieuw een voorstelling met een actueel vraagstuk als hartslag: want wie moeten we nog geloven in deze tijden van fake news en alternative facts? ‘FLUUT’ is meteen ook hun speelse en muzikale herwerking van Mozarts opera ‘De Toverfluit’.
.
Het zijn vooral de mannen Ludo (rol voor Philippe Annaert) en Frank (rol voor Jelle Marteel) die imponeren. De jongensachtige queeste die ze vol goede moed ondernemen om Pamina te redden, maken ze af door er her en der een ‘verhip’ in te lassen, met zulk gevoel voor overacting, dat de Neveneffecten niet ver weg zijn. [...] Wie dacht dat Mozart alleen een ouder publiek kan bekoren, heeft het mis. ‘FLUUT’ heeft de puist gevonden die de componist bij jong en oud kan uitduwen. Zodat je daarna weer vol trots in de spiegel kan kijken. (Magali Degrande – Het Nieuwsblad)

Van en met: Philippe Annaert, Jelle Marteel en Saskia Verstiggel
Vorm en coaching: Nikolas Lestaeghe m.m.v. Sarah Geirnaert
Muziek: Wolfgang Amadeus Mozart, arr. Thomas Smetryns & Benjamin Dousselaere

Coproductie: Cultuurcentrum De Grote Post en CC Brugge
Met de steun van de Provincie West-Vlaanderen en de Stad Oostende

www.brandung.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

zo 14 april 2019 van 14.00 tot 15.00 uur

Waar

CC De Kruisboog - Polyvalente theaterzaal

Sint-Jorisplein 20
3300 Tienen

Prijs

€8.00 (Basistarief: 8,00 €; kind: 6,00 €)

Organisatie en contact

CC De Kruisboog