Eigen Kweek: THE MEMEING OF LIFE - DINSDAG.ORG

234cf980-fbc1-4d4b-94d8-8a723fbf4116.jpeg Twee digital natives worden geboren in een nomansland tussen het analoge en het digitale. Een onbegrensde groene plek, waar alles schijnbaar mogelijk is. Het internet is een oneindige plek waar iedereen zijn plezier en verdriet vindt. Maar is er meer betekenis te vinden op de bodem van het web ?

The Memeing of Life is een digitale beelden-carousel, waar verschillende acts elkaar in lichtsnelheid opvolgen. Een dadaïstisch cabaret van deze digitale tijd. Waar schattige kittens en goedkope tiktok challenges samen met de bijtende ironie van 9gag de revue passeren. Bas Vanderschoot en Jeff Aendenboom knutselen aan hun virtuele wereld maar verliezen zichzelf in de veelheid van het web. Ze willen alles memen wat ze tegenkomen op zoek naar de schoonheid en de troost van dit nieuwe tijdperk.
Laat je verwonderen en vier mee het feest van dit nieuwe tijdperk!

Dinsdag.org zijn Bas en Jeff of Jeff en Bas. Nadat ze samen aan het RITCS studeerde richte ze dinsdag.org op om hun fascinatie voor zinnige onzin te vieren. Een zoektocht te starten naar professionele bricolage, doordachte warrigheid en gemeende ironie. Waarbij hun oog voor hun eerste voorstelling op cybercultuur en internet memes is gevallen. Daarnaast lusten ze beide blauwe kaas.
The Memeing of life is hun eerste voorstelling, gecoached door Joachim Robbrecht en wordt gemaakt binnen het Eigen Kweek traject.

Jeff Aendenboom studeerde spel aan het RITCS in Brussel. Hij is speler, schrijver en maker. Hij schreef en speelde al Koninginpuinhoop samen met Naomi Vanderhorst, met God zal ons niet redden won hij de vakjuryprijs op het cafetheaterfestival in Utrecht, en met de tekst Milienial Mitologie won hij de voorrondes van Write Now.
Bas Vanderschoot studeerde ook spel aan het RITCS, Hij is speler, maker en Muziekkant. Hij liep stage bij Hof Van Eede en bij Koekelbergse Alliantie voor Knutselaars. Hij creëerde en speelde Het leven is tragisch, Jammer.
Deze voorstelling wordt gemaakt in het kader van Eigen Kweek, een samenwerking van tien Vlaams-Brabantse cultuurcentra rond talentontwikkeling voor de podiumkunsten.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

do 2 december 2021 van 20.15 tot 21.30 uur

Waar

CC De Kruisboog - Theaterzaal

Sint-Jorisplein 20
3300 Tienen

Prijs

€14.00 (Basistarief: 14,00 €; +55,-26: 13,00 €)

Organisatie en contact

CC De Kruisboog