Dimitri Verhulst & Too Noisy Fish - Nightwatch

d6672243-de09-410e-81a8-c5a21161650b.jpeg Literair concert i.s.m. bib TienenToo Noisy Fish, dat is Peter Vandenberghe aan de piano (tevens componist & artistiek leider van dit project), Kristof Roseeuw op contrabas en Teun Verbruggen op slagwerk, ofte de ritmesectie van de legendarische band Flat Earth Society. Trisha De Cuyper en Jan Lapeire zijn twee videasten die enkele geslaagde samenwerkingen op hun actief hebben met Flat Earth Society. En dat Dimitri Verhulst op de kar sprong, is een avontuurlijke meerwaarde.

De samenwerking is opgeborreld vanuit een wederzijdse appreciatie voor elkaars werk bij een ontmoeting in Gent, op de benefiet voor de onder water gelopen boekhandel Het Paard van Troje.
“Ik heb altijd al belang gehecht aan ritme en muzikaliteit in mijn schrijfsels; het is wat dat betreft geen moment van zinsverbijste- ring dat me op het podium gedreven heeft. Ik ben geen monogaam wezen: de literatuur mag dan wel mijn grote liefde zijn, het zal mij niet beletten om af en toe een scheve schaats met de muziek te rijden. En van alle muziekjes, is de jazz misschien wel de lekkerste”, aldus Verhulst.

Twee films, één wereld?

Tijdens de voorstelling worden twee films simultaan en in dialoog met elkaar geprojecteerd. De ene film, ‘Sisters’, toont twee meisjes aanwezig in een chique maar vervallen villa.
Wat ze er doen of waarom ze er zijn is niet duidelijk. Wachten ze ergens op?

De tweede film, ‘Nightwatch’, is het portret van een nachtwaker in het centrum van een grote stad. Hij lijkt de meisjes vanuit zijn locatie te observeren. Door de simultane projectie ontstaat er een verband en bovenal een sterke spanning, als bij een abstracte thriller.

La condition humaine

De gesproken tekst (Nederlands) van Dimitri Verhulst, die hij live brengt, is geen verhaal; eerder is het een evocatie van ‘la condition humaine’. De mens is, wacht, twijfelt, verlangt, zoekt naar connectie en vervulling – en valt uiteindelijk telkens terug op zichzelf.

“Een broeierige tekst, grillige jazz en twee kortfilms vol vragen” De Standaard

www.art-spot.be/nightwatch

Met: Dimitri Verhulst: tekst, spreker, zang en Too Noisy Fish (Peter Vandenberghe, piano, compositie, Kristof Roseeuw, contrabas en Teun Verbruggen, drums)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

do 22 februari 2018 van 20.15 tot 21.15 uur

Waar

CC De Kruisboog - Theaterzaal

Sint-Jorisplein 20
3300 Tienen

Prijs

€18 (Basistarief: 18,00 €; 55+,-26,groep: 17,00 €)

Organisatie en contact

CC De Kruisboog