DAAU -25 jaar

5ac272a6-d793-4be2-8545-5fdc2488f983.jpeg In 2017 bestaat het Antwerpse DAAU - ook bekend als Die Anarchistische Abendunterhaltung - 25 jaar. Om dat te vieren brengt de band een origineel retrospectief album uit. Curator is Rudy Trouvé, de éminence grise van de Antwerpse rock-scène. Hij maakt een eigenzinnige selectie uit het beste uit 25 jaar muziekmaken. Vervolgens kruipt hij in de rol van producer en neemt de muziek opnieuw op met de band, mèt gastrollen voor de oorspronkelijke leden Buni en Simon Lenski.
De live-tour die volgt na de release van de jubileumplaat gaat van start op 1 mei 2017. Het wordt een feestelijke set, waarin de energie van de begindagen van de band en het raffinement van de latere periode elkaar ontmoeten. DAAU brengt waar het al 25 jaar garant voor staat: intense live-shows, die je meenemen van extase naar ontroering en weer terug.
Sinds 1992 verbaast Die Anarchistische Abendunterhaltung (DAAU) de internationale muziekscene met hun muzikale vaar- digheid, inventiviteit, aanstekelijke dynamiek en onnavolgbare muziek; vier piepjonge snaken brengen een nieuw soort ‘klassiek’, uitgevoerd met een ongewone combinatie van instrumenten en de ongenaakbare attitude van een punkband.
Sinds haar debuut staat DAAU op talloze podia van grote festivals in heel West-Europa, van Roskilde over Montreux Jazz tot Sziget. De band doet een eindeloze reeks concertzalen en clubs aan in binnen- en buitenland. DAAU ontroert, verontrust en zoekt het avontuur op. Invloeden uit de hedendaagse en klassieke muziek en boven alles een grote emotionele zeggingskracht typeren de unieke sound van dit bijzonder ensemble.
Johannes D’Hoine - Contrabas
Han Stubbe – Klarinet & electronics
Roel Van Camp - Accordeon
Jeroen Steven – Drums & Marimba

www.daau.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

do 16 november 2017 van 20.15 tot 21.30 uur

Waar

CC De Kruisboog - Theaterzaal

Sint-Jorisplein 20
3300 Tienen

Prijs

€20 (Basistarief: 20,00 €; 55+,-26,groep: 19,00 €)

Organisatie en contact

CC De Kruisboog