Crooner meets Hammond - Ben Vanderweyden & Roland Vanhoegaerdencombo

c19c0d78-0217-45c0-893c-3f1cca1e3306.jpeg Ben (mondharmonica) en Roland (gitaren) zijn twee Tiense doorwinterde muzikanten die 40 jaar samenspelen in diverse projecten en orkesten uit het ganse land, en in verschillende muziekgenres.
Na de programma’s en tevens geslaagde optredens met Helena Fonteyn en Gwen Cresens in cc de Kruisboog, hebben Ben en Roland een nieuwe verrassing in elkaar gestoken. Ditmaal nodigen ze twee zeer getalenteerde en smaakvolle muzikanten uit uit de Belgische muziekscene: de virtuoos op Hammond orgel Dirk Vanderlinden, en de top crooner Sam Stuyck. Verwacht u aan een repertoire van een goede mengeling van jazz, blues, ballads, Franse chanson en popsongs. Doorleefd gebracht in eigenzinnige arrangementen, doorspekt met swing, groove, funk en met een scheutje Lou Rawls en Tom Jones.

Ben en Roland worden begeleid door:

Sam Stuyck - zang
Sam studeerde klassieke gitaar om nadien de blues, alsook de jazz van Django Reinhardt te ontdekken. Hij maakte jarenlang deel van het trio van Jokke Schreurs maar hij ontdekte ook zijn unieke stemkleur, waardoor hij een ander muzikaal pad begon te bewandelen : hij volgde zanglessen, leerde het vocale jazz-oeuvre kennen en werd de zanger bij ondermeer Ritz en Route.

Dirk Vanderlinden - hammond orgel, gitaar
Dirk startte vanaf zijn 6 met gitaar en kwam in contact met jazz op zijn twaalfde en begon toen ook met piano. Nu speelt hij Hammond orgel en daarnaast is hij een begenadigd componist en producer en geeft ook op verschillende plaatsen muziekles.

Frank De Wolf - contrabas
Frank is een muzikale duizendpoot die zijn sporen heeft verdiend als dirigent, trompettist en contrabassist. Zo speelde hij met zijn eigen trio concerten in binnen-en buitenland. Frank genoot zijn opleiding aan de conservatoria van Antwerpen en Brussel waar hij les kreeg van onder meer Jan Segers en Maurice Aerts, en aan de Jazzstudio bij Bas Cooijmans.
Gedurende meer dan vijfentwintig jaar heeft hij een instrument bespelen gecombineerd met het dirigeren van verschillende harmonies, fanfares, operettegezelschappen en kamerorkesten.

Eric Rits - drums en percussie
Eric studeerde slagwerk en percussie aan het conservatorium te Antwerpen. Toerde van 1982 tot 1990 met Jasperina De Jong in alle theaters in Nederland . Hij maakte in 1990 deel uit van het huiscombo van het BRT-programma ‘Noord-Zuid’, waarin hij verschillende muzikale gasten begeleidde waaronder Toots Thielemans.
Eric deed verschillende tournees in België en Nederland met Stef Bos en de Zuid-Afrikaanse zanger Johannes Kerkorrel. Hij begeleidde Shirley Bassey als percussionist tijdens haar concerten in België en Nederland.
Hij is vaste begeleider van Jo Lemaire, Johny Voners (Et alors…en dan…Voners). Als drummer van de ‘The Very Big Band’ speelde hij concerten met als solisten Bert Joris, Jef Neve, Frank Vaganée en Bart van Lier.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

za 30 november 2019 van 20.15 tot 22.15 uur

Waar

CC De Kruisboog - Theaterzaal

Sint-Jorisplein 20
3300 Tienen

Prijs

€16.00 (Basistarief: 16,00 €; 55+,-26: 15,00 €)

Organisatie en contact

CC De Kruisboog
  • tel 016 805 696