Circle Mirror Transformation van Annie Baker door Tristero (Theater)

In het lokale gemeenschapscentrum organiseert dramadocente Tine een cursus ‘Speltheater voor volwassenen’. Slechts drie cursisten schrijven zich in: Raf, een gescheiden meubelmaker; Lauren, een zelfbewuste middelbare scholier en Theresa, een voormalige actrice. Om de groep wat groter te maken neemt Ludo, de echtgenoot van Tine, ook deel aan de workshop.

Doorheen de schijnbaar onschuldige drama-oefeningen en rollenspelen geeft iedereen zich steeds meer bloot. De personages geraken emotioneel met elkaar verwikkeld, met alle spanningen van dien. De theaterlessen beginnen meer en meer op een soort dramatherapie te lijken…

‘Circle Mirror Transformation’ is typisch Tristero-materiaal: de tekst zit slim in elkaar, speelt met theatercodes, is grappig én schrijnend. De personages zijn complex en heerlijk herkenbaar in hun klein-menselijkheid.

Ann Tuts (De Kampioenen, Bevergem, …) tekent voor de rol van verwaaide dramadocente Tine. Julie Delrue (Studio Orka, Chantal, …) neemt de rol van Theresa op zich. Peter Vandenbempt en Youri Dirkx van Tristero spelen Ludo en Raf. Leila Benchorf (stage Master Drama KASK) speelt Lauren.

‘Circle Mirror Transformation’ van Annie Baker (°1981) ging in 2009 in New York in première en ontving in 2010 de Obie Award voor Best New American Play. Het stuk kent nu haar Nederlandstalige première.

Met Julie Delrue, Youri Dirkx, Ann Tuts, Peter Vandenbempt en Leila Benchorf
Coaching en eindregie: Cédric Coomans
Scenografie en kostuums: Marie Szersnovicz
Coproductie: Kaaitheater en Perpodium
Met de steun van de Tax Shelter van de Federale Overheid, de Vlaamse Gemeenschap en de Vlaamse Gemeenschapscommissie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

www.tristero.be

Wanneer

vr 15 maart 2024 van 20.15 tot 22.00 uur

Waar

CC De Kruisboog - Theaterzaal

Sint-Jorisplein 20
3300 Tienen

Prijs

€20.00 (-26 / 55+: 19 EUR)

Organisatie en contact

CC De Kruisboog

St.- Jorisplein 20
3300 Tienen