CC De Kruisboog zorgt voor coronaproof cultuurseizoen

17
augustus
2020
20_cc-de-kruisboog_cultuurmail_cover.jpg

CC De Kruisboog staat voor een uitzonderlijk cultuurjaar. De coronacrisis zorgde in het voorjaar niet enkel voor een vroegtijdige stop van het cultuurseizoen, maar heeft ook een stevige invloed op het programma voor het seizoen 2020-2021. Er zullen enkel losse tickets kunnen aangekocht worden.

Een aantal artiesten en gezelschappen haakten af wegens het virus. Ook op dit moment kan CC De Kruisboog niet 100 % garanderen dat alle geplande voorstellingen zullen doorgaan. Toch werd er met man en macht en veel enthousiasme gewerkt aan een najaarsaanbod waarvan cultuurliefhebbers in Tienen en omstreken kunnen smullen, op een veilige manier. 

Uitzonderlijk cultuurjaar

Het cultuurseizoen 2020-2021 wordt anders dan anders. CC De Kruisboog stelt nu enkel het aanbod voor het najaar voor. Vanaf zaterdag 5 september ’20 zullen er tickets aangekocht kunnen worden, enkel voor het najaarsaanbod.

De ticketverkoop voor het programma van het voorjaar 2021 start past in november ‘20.  Deze beslissing werd genomen omdat, afhankelijk van de coronamaatregelen die gelden in het najaar, bepaalde gezelschappen alsnog kunnen beslissen om niet op tournee te gaan. Het voorlopige aanbod voor het voorjaar ’21 kan je wel raadplegen op de website.

Omdat je als bezoeker enkel tickets kan aankopen voor dit najaar, stapt CC De Kruisboog voor dit cultuurseizoen af van het abonnementensysteem. Bezoekers kunnen dit seizoen enkel losse tickets aankopen. 

Najaarsaanbod voor groot en klein

Op het muzikale programma staan gevestigde waarden zoals Stef Bos, Geert Verdickt en Tom Helsen, afgewisseld met een aantal muzikale topprojecten. Passeren de revue: de ‘Singalong Songbook’ van Wim Opbrouck en de live rockumentary over Jeff Buckley met o.a. Pieter Peirsman en Sofie Engelen. 

Voor de gulle lach wordt er gerekend op comedians als Bert Gabriëls, Joost van Hyfte, Nele Goossens en niemand minder dan Alex Agnew.  

Op theatervlak is het nu al uitkijken naar o.a. Chris Lomme als ‘Madame Rosa’, Warre Borgmans en Katelijne Verbeke in ‘K.A.L.M.’ en het ‘Moordspel’ van het alom geprezen Loge 10. 

De kinderen en hun (groot)ouders zijn welkom voor o.a. een hilarische vertolking van het boek ‘Over een kleine mol…’. Ze kunnen genieten van het beroemde vingerpoppetje Lejo en wegdromen bij een voorstelling van de klassieker ‘De Kleine Prins’. 

Vergeet zeker de filmvoorstellingen niet met o.a. ‘Little Women’, ‘Gretel and Hansel’ en ‘1917’ die op groot scherm vertoond worden in de theaterzaal. 

Coronaproof

CC De Kruisboog garandeert dat de voorstellingen veilig en volgens de op dat moment geldende normen verlopen. In de zalen (Theaterzaal en Manege) zullen de in- en uitstroom van bezoekers zodanig geregeld worden dat de afstandsregels gerespecteerd worden. Een medewerker van CC De Kruisboog opent de zaal een half uur voor aanvang en zorgt voor een rustige instroom van het publiek.

Bij de zitplaatsen wordt rekening gehouden met een afstand van 1,5 meter tussen de bubbels. Op dit moment telt een bubbel maximaal 5 personen. Dat maakt natuurlijk dat er minder zitplaatsen in de theaterzaal en in de Manege gebruikt kunnen worden. Momenteel zullen er in beide zalen slechts 100 zitjes beschikbaar zijn. Mondmaskers zijn verplicht van bij aankomst in het cultuurcentrum tot vertrek, ook tijdens de voorstelling. Handgel zal beschikbaar zijn, net als duidelijke signalisatie in de inkomhal en de sanitaire ruimtes.  Voor en na de voorstellingen worden de zalen en de sanitaire ruimtes schoongemaakt en geventileerd. 

Cultuur beleef je samen

Het zijn uitzonderlijke tijden, ook voor de cultuurhuizen. Vandaar dat 9 cultuur- en gemeenschapscentra van Oost-Brabant onder het motto ‘Cultuur beleef je samen’, elkaar willen versterken door hun programma op dezelfde dag, namelijk maandag 17 augustus ’20, te lanceren. Samen bieden de cultuurcentra voor de hele regio een breed en kwalitatief aanbod van muziek-, theater-, dans-, circus- en familievoorstellingen. De cultuurcentra zorgen ervoor dat hun publiek weer veilig kan samenkomen om opnieuw cultuur te beleven. Want cultuur beleef je samen, ook op anderhalve meter afstand.

Tickets online te koop

De volledige programmatie van het cultuurcentrum kan geraadpleegd worden op www.dekruisboog.be. Tickets kunnen rechtstreeks online aangekocht worden, aanschuiven in een lange wachtrij aan het ticketkantoor hoeft dus echt niet!. Daarnaast is er ook de programmabrochure (Cultuurmail) die vanaf maandag 17 augustus ‘20 te verkrijgen is in het cultuurcentrum, de bib en het stadhuis. Deze brochure kan ook aangevraagd worden via dekruisboog@tienen.be. Een exemplaar wordt dan opgestuurd. 

De verkoop van tickets voor het najaar start op zaterdag 5 september ‘20 om 09.00 uur via www.dekruisboog.be. Voor mensen die niet online kunnen bestellen of met erg met specifieke vragen zitten, is de ticketbalie uitzonderlijk open op zaterdag 5 september ’20 van 09.00u tot 13.00u. Online bestellen is sneller én veiliger. Telefonische bestellingen worden pas aangenomen vanaf dinsdag 8 september ’20 om 09.00 uur. 

 

Contact