CC De Kruisboog zet nieuw talent in de kijker

10
september
2019

Maar liefst drie initiatieven geven een podium aan nieuwe makers in CC De Kruisboog. De aftrap wordt gegeven op zaterdag 21 september ’19 met het ‘Frame Kortfilmfestival’, waar vier beginnende cineasten hun kortfilm vertonen. Op donderdag 3 oktober ’19 is het de beurt aan het jong geweld van collectief NOK met hun voorstelling ‘Roberto Zucco’. Tenslotte staat er op dinsdag 22 oktober ’19 een try-out van de nieuwste voorstelling ‘Sluitertijd’ van de pas afgestudeerde Kwinten Van Heden op het programma.

Frame Kortfilmfestival

I.s.m. CC De Kruisboog presenteert Frame op zaterdag 21 september ‘19 een nieuwe editie van het ‘Frame Kortfilmfestival’. Het festival focust zich, in tegenstelling tot andere kortfilmfestivals, op nieuw Belgisch filmtalent. Filmmakers die hun 1ste, 2de of 3de kortfilm hebben gemaakt, krijgen een unieke kans om hun werk op groot scherm te vertonen. Voor het grote publiek de gelegenheid om kennis te maken met de filmmakers van de toekomst. Na de filmvoorstellingen kunnen de kijkers hun favoriete kortfilm bekronen met de ‘Frame Publieksprijs’.

Geselecteerde kortfilms

  • Kattekwaad – Jeff Theys
  • The Writer – Rob Ceus
  • Noah – Karima El Bajaj
  • Echo – Joachim Huveneers

Frame Kortfilmfestival
Zaterdag 21 september ‘19
20.15 uur, polyvalente theaterzaal CC De Kruisboog, Sint-Jorisplein 20 in Tienen
Tickets: € 4 / € 3 (<26-jarigen, 55-plussers en groepen van meer dan 10 personen) via www.dekruisboog.be.

'Roberto Zucco' - Collectief NOK

Deze voorstelling schetst de op- en ondergang van een antiheld. In vijftien taferelen – soms pijnlijk, soms hilarisch – weet de jonge Zucco, ondanks zijn gruweldaden, sympathie op te wekken bij omstaanders en slachtoffers.

NOK is een groep van zeven jonge spelers-makers die samen afstudeerden aan LUCA Drama. Deze voorstelling kadert in ‘Eigen Kweek’, een platform voor talentontwikkeling in Vlaams-Brabant door samenwerking van acht culturele centra.

Roberto Zucco
Donderdag 3 oktober ‘19
20.15 uur, polyvalente theaterzaal CC De Kruisboog, Sint-Jorisplein 20 in Tienen
Tickets: € 14 / € 13 (<26-jarigen, 55-plussers en groepen van meer dan 10 personen) via www.dekruisboog.be.

'Sluitertijd' – Kwinten Van Heden

Wat gebeurt er als je kind plots verdwijnt? Het overkomt Jurgen Rogiers. ‘Sluitertijd’ is het bijzonder portret van een vader die op zoek gaat naar zijn dochter. Een verhaal over hoop, graag zien en loslaten. En hoe moeilijk dat laatste wel niet kan zijn.

Acteur Tristan Versteven kruipt in de huid van een man die zich, ondanks alles, staande probeert te houden. De tekst van ‘Sluitertijd’ is van de hand van Kwinten Van Heden, een nieuwe maker die pas afstudeerde aan LUCA Drama. Met zijn vorige voorstelling ‘Crux’ heeft hij een erg succesvolle tournee langs Vlaamse cultuurcentra achter de rug.

Sluitertijd
Dinsdag 22 oktober ‘19
20.15 uur, polyvalente theaterzaal CC De Kruisboog, Sint-Jorisplein 20 in Tienen
Tickets: € 14 / € 13 (<26-jarigen, 55-plussers en groepen van meer dan 10 personen) via www.dekruisboog.be.

Contact