CC De Kruisboog verrast met programma 2017-2018

28
mei
2017

CC De Kruisboog stelt zijn programmatie voor het komende culturele seizoen voor. Het nieuwe aanbod bestaat uit maar liefst 62 avond- en 11 familievoorstellingen. Daarnaast is er een uitgebreide schoolprogrammatie en een film- en vormingsaanbod.

Een fantastisch en spannend seizoen staat voor de deur in CC De Kruisboog. Laat je meevoeren op een reis langs verrassende theaterproducties, muzikaal talent van de bovenste plank, verrassende comedyacts, interessante lezingen en vormingen, betoverende familie- en schoolvoorstellingen en nog zo veel meer. 

VAN NOOT TOT LACH

Op het muzikale programma staan kleppers zoals Kleinkunsteiland (met Lucas Van Den Eynde, Tine Embrechts, Clara Cleymans en een mysterieuze klassieker), een tribute rond het werk van Ramses Shaffy (met o.a. Liesbeth List en Jelle Cleymans), de ‘Te Gek’-voorstelling met o.a. Rick de Leeuw, een meezingprogramma met Wim Opbroeck, de comeback van Lenny en de Wespen en DAAU en concerten van Raymond van het Groenewoud, Guido Belcanto en Laïs. 

Het comedyaanbod omvat een waaier van bekende namen: o.a. De Frivole Framboos, De Schedelgeboorten, Michael Van Peel, Steven Goegebeur, Han Solo, Kommil Foo, Bert Gabriels en niemand minder dan Jan Jaap Van Der Wal.

THEATER VOOR GROOT EN KLEIN

Op theatervlak is het nu al uitkijken naar o.a.  de combinatie Chris Lomme, Katelijne Verbeke en Simone Milsdochter in 'Adela en Helena',  Sven en Ruud De Ridder in respectievelijk 'Kontente Venten' en 'Hotel Mama', de klassieker 'Oliver Twist', 'De Zonder Zon Zon' met Jaak Van Assche en Zouzou Ben Chikha, Ben Segers in 'Hells Bells' en Herbert Flack in 'Aspe 2'.

De kinderen en hun (groot)ouders worden verwend met ‘Bambole’ 'De Trommeldraak', 'Mevrouw Poes in concert', 'Mowgli van de Wolvenhorde' (met verteller Bert Verbeke), 'De Waanzinnige Boomhut' en nog 6 andere pareltjes van familievoorstellingen.

Het aanbod lezingen en buitenbeentjes werd dit jaar verruimd en ook nu werd de lat hoog gelegd met lezingen van o.a. Lieven Scheire, Annemie Struyf en Leo Bormans, én buitenbeentjes zoals de terugblik op 'Buiten de Zone' door Bart De Pauw en collega's, 'Grote levensvragen' met Friedl Lesage, en de multimediale voorstelling 'Nightwatch' met Dimitri Verhulst.

LOKAAL TALENT IN DE KIJKER

Ook dit jaar zet CC De Kruisboog in zijn programmatie lokaal talent in de kijker. Zo is er het ‘VRT Bigband Toots Tribute’ met Tienenaar Ben Vanderweyden, gaat de nieuwste clip van Lenny en de Wespen gemaakt door Tiense filmmaker Ruben Goffin in première tijdens het concert en nemen we voor de eerste keer deel aan 'Eigen Kweek' (een platform voor talentenontwikkeling in Vlaams-Brabant). Met de voorstelling ‘Tweestrijd’ van Kollektief dOft, bieden we in onze filmprogrammatie de première aan van 'Cash Wash' van Tiens filmcollectief Frame en starten we het cultuurseizoen met een skafeestje met 'The Skadillacs'.

SPORTIEF CULTUUR OPSNUIVEN

CC De Kruisboog is komend seizoen partner van heel wat leuke evenementen. Zo verwelkomen we samen met de kinderen het nieuwe schooljaar tijdens het ‘Back To School’-event op zaterdag 2 september ’17 en kan je met je loopschoenen door het gebouw en de theaterzalen rennen tijdens de City Run op vrijdag 20 oktober ‘17!

TICKETS ONLINE TE KOOP

De volledige programmatie van het cultuurcentrum kan geraadpleegd worden op www.dekruisboog.be. Tickets of abonnementen kunnen ook online aangekocht worden: aanschuiven in een lange wachtrij aan het ticketkantoor hoeft dus echt niet! Daarnaast is er de programmabrochure (Cultuurmail) die vanaf ?? juni ’17 in de bus valt in Tienen en de omringende gemeenten.

De verkoop van abonnementen start op zaterdag 3 juni ‘17 om 09.00u via de website. Vanaf zaterdag 10 juni ’17 worden ook aanvragen voor losse tickets verwerkt. De administratie van het cultuurcentrum is op zaterdag 3 en 10 juni ’17 uitzonderlijk open van 09.00 tot 12.00 uur. Betalen kan ter plaatse contant of met bancontact. Wie meerdere voorstellingen wil gaan bekijken, is gebaat bij een klein of een groot abonnement voor respectievelijk 6 of 12 voorstellingen (voordeel van 6 en 18 euro). Daarnaast is er ook een Max-abonnement voor 18 voorstellingen (voordeel van 36 euro).

CC De Kruisboog
Sint-Jorisplein 20/1 – 3300 Tienen
tel 016 80 56 96 - dekruisboog@tienen.be
www.dekruisboog.be

Openingsuren
Maandag van 13.00 tot 16.00 uur
Dinsdag tot vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur
Dinsdagavond van 18.00 tot 20.00 uur
Zaterdag 3 en 10 juni ’17 van 09.00 tot 12.00 uur (Opgelet! Tijdens deze bijkomende openingsdagen zijn we niet telefonisch bereikbaar)

Gesloten tijdens de maand juli
Tijdens de maand augustus: maandag tot vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur en dinsdagavond van 18.00 tot 20.00 uur

Contact