CC De Kruisboog pakt uit met gevarieerd programma

3
juni
2019

CC De Kruisboog stelt zijn programmatie voor het nieuwe culturele seizoen voor en dat wordt er eentje om van te smullen, met een mooie mix van muzikaal talent, verrassende theaterproducties, de leukste comedyacts, meeslepende familie- en schoolvoorstellingen en nog zo veel meer. De verkoop van abonnementen start op zaterdag 8 juni ’19, losse tickets zijn verkrijgbaar vanaf zaterdag 15 juni ’19.

Van folk tot grap

Op het muzikale programma staan enkele gevestigde waarden van het Nederlandstalige lied met o.a. Willem Vermandere, Bart Herman, Johan Verminnen, Herman Van Veen, Kommil Foo en Slagerij Vanderstukken. Daarnaast is er ook aandacht voor pop, jazz, klassiek en folk (Laïs).

Voor de gulle lach wordt er gerekend op Erhan Demirci, Steven Van Herreweghe, Joost Van Hyfte, Bert Gabriëls, Nigel Williams, Kamagurka & Herr Seele, Xander De Rycke, William Boeva en nog vele anderen.

Theater voor groot en klein

Op theatervlak is het nu al uitkijken naar o.a. ‘De creme glace oorlog’ van Sven De Ridder Company, ‘Het Koninkrijk van Henry Darger’ met Lynn Van Royen, ‘Genoeg’ met Warre Borgmans, Dimitri Leue en Michael Pas, ‘Reverence’ van Chris Lomme en ‘Brasschaatse Huisvrouwen’ met niemand minder dan Ron Moss. 

De kinderen en hun (groot)ouders zijn welkom voor een muzikale voorstelling (Concert Magiq), verhalen over een koning zonder schoenen, Kapottepoppenkoppen en andere pareltjes van familievoorstellingen. En ja, ook De Piepkes (Sioen, Roland en Pieter-Jan De Smet) zijn van de partij!

Klimaat, sport en buitenbeentjes

De lezingen gaan dieper in op thema’s zoals de klimaatverandering (Nic Balthazar), gezonde voeding (Steffi Vertriest), sport (Lucien Van Impe) en nog veel meer.   

Vergeet zeker ook de buitenbeentjes in de programmatie niet, zoals o.a. het gesprek dat Cath Luyten met Jean-Paul Van Bendegem en Tom Waes aangaat over ‘Silence, Please!’, Stijn Van De Voorde over de voor- en achterkant van rock ’n roll, de 3 korte figurentheatervoorstellingen die je kan leren kennen tijdens het ‘Boze Wolf Parcours’, en de acrobatische voorstelling ‘Carrying my Father’.

Tickets online te koop

De volledige programmatie van het cultuurcentrum kan geraadpleegd worden op www.dekruisboog.be. Tickets en abonnementen kunnen rechtstreeks online aangekocht worden, aanschuiven in een lange wachtrij aan het ticketkantoor hoeft dus echt niet! Daarnaast is er ook de programmabrochure (Cultuurmail) die vanaf 3 juni ’19 in de bus valt in Tienen en de omringende gemeenten.

De verkoop van abonnementen start op zaterdag 8 juni ’19 om 09.00 uur via de website. Vanaf zaterdag 15 juni ’19 om 09.00 uur kunnen ook losse tickets besteld worden. De administratie van het cultuurcentrum is op zaterdag 8 en 15 juni ’19 uitzonderlijk open van 09.00 tot 12.00 uur voor mensen die niet online kunnen bestellen.

 

 

Contact