BILLY JOEL & ELTON JOHN TRIBUTE - Piano Man Band

d7ccbb27-b174-4721-b8c2-d972b7f7ecb2.jpeg Billy Joel en Elton John behoren tot de meest succesvolle soloartiesten aller tijden.
Twee zeer verschillende muzikanten maar met veel overeenkomsten: beiden beleefden hun doorbraak in de jaren'70, trekken tot op de dag van vandaag nog overal ter wereld volle stadions en zijn bovendien allebei echte “piano mannen”, zichzelf begeleidend op de vleugel.
Een bepaalde verbondenheid voelen ze zelf ook; ze zijn jarenlang met z'n tweeën op tournee geweest.

Zanger en pianist Daniel Roos (Gorinchem, 1987) is al van jongs af aan groot liefhebber van de muziek van zowel Billy Joel als Elton John. Er ligt dus een vanzelfsprekendheid in de keuze om aan beide artiesten een eerbetoon te houden.
Naast optredens met verschillende bands in binnen- en buitenland en meerdere theatertournees als muzikaal begeleider van cabaretier Sjaak Bral, heeft Daniel de afgelopen jaren veel als barpianist opgetreden, zoals zijn muzikale helden ook ooit begonnen zijn. Billy Joel haalde uit zijn tijd als barpianist de inspiratie voor de klassieker “Piano Man”, waarnaar de tribute band daarom ook vernoemd is; de band van een 'piano man' als eerbetoon aan de twee grootste 'pianomannen' van de popmuziek!

Piano Man Band bestaat uit jonge, bevlogen muzikanten en speelt de grote hits van zowel Billy Joel als Elton John: van “Piano Man” tot “My Life”, “Your Song” tot “Rocket Man” en daarnaast ook liedjes voor de echte liefhebbers.
Alles muzikaal zo dicht mogelijk bij het origineel en in de originele toonsoorten.
Zonder pruiken of glitterpakken, maar muzikaal het últieme eerbetoon aan de tweezangers/pianisten!

Met: Daniel Roos – piano, lead vocal, Ross Frigge – gitaar, mondharmonica, backing vocal, Ferdi Schaap – drums, backing vocal, Robin Bremer – bas, backing vocal, Mario de Dreu – keyboards, backing vocal, Jorik de Heij – saxofoon, percussie, backing vocal

www.pianomanband.com
www.danielroos.com

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

vr 4 februari 2022 van 20.15 tot 21.30 uur

Waar

CC De Kruisboog - Theaterzaal

Sint-Jorisplein 20
3300 Tienen

Prijs

€18.00 (Basistarief: 18,00 €; +55,-26: 17,00 €)

Organisatie en contact

CC De Kruisboog