Alzheimer en dementie met Prof Chr. Van Broeckhoven

In haar lezing spreekt professor Van Broeckhoven over de werking van de hersenen en het effect van het verouderen op geheugen en dementie. Ze legt uit wat de ziekte van Alzheimer is, hoe de ziekte verloopt en hoe nieuwe behandelingen worden ontwikkeld. Ze geeft inzicht in de verschillende risicofactoren die bijdragen tot het ontstaan van de ziekte van Alzheimer, zoals genetica maar ook levensstijl.

Door de toegenomen welvaart leven we steeds langer. Dat is fijn maar deze vergrijzing brengt een hoop maatschappelijke uitdagingen met zich mee. Zoals bijvoorbeeld dementie, met de ziekte van Alzheimer als het meest frequente ziektebeeld. Tegen 2050 verdubbelt het aantal patiënten. In de groep 65-plus sterft één op drie met dementie.

Professor Christine Van Broeckhoven en haar team zetten zich dagelijks in om dementie beter te begrijpen. Ze zoeken naar de oorzaken van dementie, trachten het ziekteproces te begrijpen en dragen bij tot het ontwikkelen van behandelingen en medicatie.

Kom hierover meer te weten tijdens haar lezing. Als steun voor de strijd tegen dementie gaat uw bijdrage voor deze avond naar het ‘Onderzoek Christine Van Broeckhoven team’.
in samenwerking met UPV wetenschapsvereniging Tienen

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

ma 25 februari 2019 van 20.00 tot 22.00 uur

Waar

CC De Kruisboog - Theaterzaal

Sint-Jorisplein 20
3300 Tienen

Prijs

€10.00 (Basistarief: 10,00 €; Davidsfonds + UPV leden: 8,00 €)